Daloc D43 sikkerhedsentrédør RC3

Daloc_S43_og_D43_sikkerhedsentrédør_dørsikring_københavn

Sikkerhedsdør Daloc D43 kombinerer træ og stål på en raffineret måde: Trædørens udseende med alle ståldørens fordele. Træfronten fremstilles efter kundespecifikke ønsker. Et alternativ i miljøer, hvor arkitekter, bygherrer og boligforeninger efterstræber harmoni i højeste klasse. D43 er først og fremmest beregnet som entredør til lejligheder i opvarmede indendørs miljøer, f.eks. trappeopgange. Dørsæt leveres færdigsamlet: dørblad, karm og bundstykke.

SPECIFIKATIONER

Brand_ikon_sikkerhedsdøre_københavn Brandklasse: op til 30 min.

Lyd_ikon_sikkerhedsdøre_københavn Lydreduktion: op til 43 dB

Brandgastæthed_ikon_sikkerhedsdøre_københavn Brandgastæthedsklasse: Klasse Sa og S200.

 Indbrudssikring: RC3 i henhold til EN 1627.

Godkendt_i_svanemærkede_huse_ikon_sikkerhedsdøre_københavn Godkendt til at indgå i svanemærkede huse

KLASSIFICERINGER

Dørens ydeevne ift. egenskaber er testet af RISE og certificeret af DNV GL Danmark samt RISE Certificering. RISE udfører fastlagte kontroller på Dalocs produktionsfabrikker.

Brandklasse: EI230 (erstatter BD-30).

Brandgastæthedsklasse: Tilvalg klasse Sa og S200 (tidligere Sm).

Lydreduktion: 38 dB. Tilvalg 43* alt 53** dB.
Ved projektering skal der tages højde for, at den målte lydreduktion kan reduceres med 2-3dB, afhængig af øvrige faktorer, som montage og endelig udførelse.
*Uden brevindkast
**Som tandemdør

Indbrudssikring: EN 1627 RC3.
Døren er godkendt til såvel ind- som udadgående montering.

DØRBLAD
Konstruktion: Træfronten, som er baseret på MDF, fremstilles efter kundespecifikke mål. Den kan f.eks. fremstilles som fyldningsdør med 2-5 fyldninger i forskellige udførelser eller med glatte plader. Ståldørskernen bygger på Daloc sikkerhedsdør S 43, som har affaset overfals og består af stålplader samlet i en bukning med skjulte pladekanter ved dørbladskanten.

Materiale: MDF. 1 mm stålplader og isolering af mineraluld.

Overfladebehandling: D43 er beklædt med udvendig træfront på yder- og/eller indersiden uden på dørkernen af stålplade. Træfrontens overflade er enten finér, mønsterlagt finér eller malet. Den malede version kan også fås sporfræset. D43 med træfront på ydersiden kan f.eks. kombineres med Lineamønster på dørbladets inderside. Kontakt Daloc for forslag til forskellige træsorter, finermønstre, farver m.m.

KARM
Konstruktion: Stålkarmen leveres samlet uden løsdele og færdigisoleret med mineraluld samt malet i NCS-farve eller klarlakeret fra fabrikken. Tætningslisten er placeret i et spor i karmen. Der findes forskellige karme: Karm 41 med gerigt på hængselsiden, karm 44-48 med gerigt på begge sider eller karm 42, som er uden gerigt.
Stålkarmen kan udstyres med massiv trægerigt i matchende træsort på hængselsiden. Trægerigten leveres løst med et vist overmål mhp. tilpasning og montering på stedet.

Isolering: Færdigisoleret med mineraluld fra fabrik.

Montering: Hurtig montering og fastgøring vha. karmens efterjusterbare hylstermøtrikker (unbraconøgle).

BUNDSTYKKE
D43 udstyres som standard med bundstykke i hårdttræ. På bestilling kan D43 forsynes med varmforzinket bundstykke eller alternativt med bundplade i kombination med slæbeliste (38 dB) eller bundplade, børstetætning, tætningsbundstykke (ikke lydklassificeret).

STANDARDBESLÅNING
Flerpunktslås Assa 510. Til D43 anbefales rund dobbeltcylinder ifølge SSF 3522 klasse 3. Til hoveddøre, uden krav til udesikker* låsning på den indvendige side, anbefales rund cylinder SSF 3522 klasse 3 på den udvendige side i kombination med rund vridercylinder med magnet på den indvendige side. Kontakt Daloc vedrørende andre godkendte alternativer. A- og B-mål varierer afhængigt af valg af træfront. Kontakt Daloc. Tapbærende justerbare elforzinkede hængsler. Sikkerhedsbolt i slutblik og dobbelte nokker i bagkanten. Ekstra integreret boresikring ved hovedlåsen.

* Med udesikker låsning på den indvendige side menes låsning, som kun kan låses op ved brug af den rette nøgle.

EKSTRAUDSTYR
Kan leveres med Yale Doorman Elektronisk dørlås og det mest almindelige tilbehør til lejligheder som f.eks. dørspion, mekanisk ringeklokke, nøglerør m.m. Kontakt Daloc for forslag til forskelligt tilbehør.

Vi forbeholder os retten til konstruktionsændringer.

Enkeltfløjet dør

Betegnelse

D439 x 21 
D4310 x 21 
D4311 x 21 
  

 

Karmlys-
mål*

800 x 2025
900 x 2025
1000 x 2025
 

Udv. karm mål

890 x 2093
990 x 2093
1090 x 2093
 

Vægt

115
125
130
 

Andre størrelser tilbydes på forlangende.

Maks murmål for f.eks modul 9×21 er 920×2110 mm.

* Ved 90 graders åbnet dør med træfront på indersiden fragår der henholdsvis 55 mm (glat overflade) 60 mm (fyldning).

** Med træfront på begge sider.

Maksimal størrelse:
Enkeltfløjet dør brand 1290×2390
Enkeltfløjet dør 1290×2390

D43_Fyldingvarianter_DK-1
D43_Fyldingvarianter_DK-2
Download Fyldningsvarianter som PDF her
detaljerd43_1
Sikkerhedsdør D43 har en flerpunktslås, hvor hovedlåsen suppleres med låserigler foroven og forneden.
detaljerd43_3
Træfrontens fasning flugter med dørens ståloverfals, hvilket giver en flot overgang til karmens trægerigt.
D43Slottsplatsen
Ved hovedlåsen er dørbladet udstyret med integreret boresikring.
D43iKannan
Sikkerhedsdører type D43 i renoveret trappeopgang
D43detalj
Detaljebillede af D43 med fyldningsmønster
dkD43sl
dkD43sp
skisser_D43_1

Vi forbeholder os retten til konstruktionsændringer.

LÆS MERE OM

Karm 41

Karm_1_dørsikring_københavn
Karm_2_dørsikring_københavn

Gerigt på hængselsiden. Karmen skrues i væg gennem de justerbare hylstermøtrikker. Hylstermøtrikkerne justeres med 12 mm unbrakonøgle. Hul mellem karm og væg skal udfyldes med mineraluld eller tilsvarende (medfølger ikke) og skal derefter tætnes med fugemasse for at opnå den pågældende brand-, lyd- og brandgastæthedsklasse.

For at opnå den rette funktion og opfylde de krav, der stilles, er det meget vigtigt, at dørene monteres korrekt og med de rigtige skruer.

Vi anbefaler følgende: I beton- og murstensvægge samt i vægge med træskelet anvendes betonskrue Fischer FFS 7,5×72 (art 521547) med eller uden nylonrawlplug 10×50 og i vægge med stålskelet skrue f.eks Würth Zebra pias 6,3×38 (art 0205 63 38).

Karm 41 + omfatningsprofil

Karm_5_dørsikring_københavn
40_Karm4449141203dk

Uden gerigt og beregnet til glat montage.

Karmen skrues i væg gennem de justerbare hylstermøtrikker. Hylstermøtrikkerne justeres med 12 mm unbrakonøgle. Hul mellem karm og væg skal udfyldes med mineraluld eller tilsvarende (medfølger ikke) og skal derefter tætnes med fugemasse for at opnå den pågældende brand-, lyd- og brandgastæthedsklasse.

Karm 42

Karm_3_dørsikring_københavn
Karm_4_dørsikring_københavn

Grundlæggende samme karm som 41, men kompletteret med omfatningsprofil til vægomfatning.

Først monteres karm 41. Derefter monteres omfatningsprofilerne, som medleveres løst. Profilerne fastskrues gennem forborede huller.

Vægtykkelse angives ved bestilling (min 87 mm, maks 490 mm).

Ekstra i monteringsættet

Karm_7_dørsikring_københavn

Disse medfølger i vores komplette monteringssæt, som leveres på bestilling.

Vi forbeholder os retten til konstruktionsændringer.

Faset anslagsbundstykke

Bundstykker_1_dørsikring_københavn
Bundstykker_2_dørsikring_københavn
Fakta: Fremstilles som standard af 1,5 mm varmforzinket stålplade. Kan på bestilling udføres i rustfri stålplade (type ATR). Samlet højde er 23 mm (20 mm for S60 og S66), i bakkant är höjden 15 mm (12 mm for S60 og S66). Bredde er 94 mm (96 mm for S60 og S66).

Anvendelse: Er standard til branddør S30 sikkerhedsdør S33, S93. Kan på bestilling fås til ståldør S60 og S66. Findes som tilvalg til sikkerhedsdør S43 og D43.

Øvrigt: Den affasede bagkant gør, at bundstykket er velegnet til rum som f.eks. affaldsrum og cykelrum.

Tætningsbundstykke TT

Bundstykker_3_dørsikring_københavn
Bundstykker_4_dørsikring_københavn
Fakta: Tætningsbundstykket er mekanisk og fremstillet af lakeret aluminium med tætningaf neoprengummi. Monteres udenpåliggendepå dørbladets anslagsside.

Anvendelse: Kan benyttes til alle typer anslagsdøre (ikke lydklassificeret). Maks. dørbladsbredde 13 modul.

Øvrigt: Bundstykket kan benyttes direkte mod færdigt gulv, hvilket dog kræver, at gulvoverfladen er jævn. Bundstykket kan benyttes i kombination med bundplade TPZ.

Bundstykket vipper op i profilen, når døren er åben. Når døren lukkes, sænkes gummiprofilen ned mod gulvet ved at mekanismen påvirkes af lukningstrykket mod karmen.

Anslagsbundstykke af hårdttræ ATEG

Bundstykker_5_dørsikring_københavn
Bundstykker_6_dørsikring_københavn
Fakta: Fremstilles af massivt, klarlakeret hårdttræ. Samlet højde er 20 mm, i bagkanten er højden 12 mm. Bredde er 96 mm

Anvendelse: Er standard til sikkerhedsdør S33 og S43 til lejligheder. Kan benyttes til S30 (brandklasse EI230).

Øvrigt: Bundstykket er specielt fremstillet til døre til lejligheder, hvor man har brandkrav EI230. For højere brandklasser kræves stålbundstykke.

Anslagsbundstykke af hårdttræ ATEH

Bundstykker_7_dørsikring_københavn
Bundstykker_8_dørsikring_københavn
Fakta: Fremstilles af massivt, klarlakeret hårdttræ. Samlet højde er 20 mm. Bredde er 96 mm.
 

Anvendelse: Benyttes til S30 og sikkerhedsdøre S33 og S43 (brandklasse EI230).

Øvrigt: Bundstykket er specielt fremstillet til døre til lejligheder, hvor man har brandkrav EI230. Benyttes eksempelvis, hvor gulvet slutter op mod højere bundstykke ved f.eks. renoveringer.

Bundplade TPZB

Bundstykker_9_dørsikring_københavn
Bundstykker_10_dørsikring_københavn
Fakta: Fremstilles som standard af 1,5 mm varmforzinket plade. Kan på bestilling udføres i rustfrit stål (type TPR). Samlet højde er 4,5 mm. Bredde er 94 mm.

Anvendelse: Benyttes til alle typer anslagsdøre (ikke støjreduktion). På bestilling kan den udføres i kørbar udførelse til tung last.

Øvrigt: Bundstykket er velegnet til områder, hvor der forekommer rullende transporter, og man samtidig vil have ventilation. Afstanden mellem dørblad og bundstykke er 6 mm. Bundstykket kan kombineres med slæbeliste (støjreduktion 38 dB), børstetætning eller mekanisk tætningsbundstykke (ikke støjreduktion) på dørbladet.

Børstetætning BOL

Bundstykker_11_dørsikring_københavn
Bundstykker_12_dørsikring_københavn
Fakta: Fremstilles af hestehårsbørste. Monteres med montageprofil af varmforzinket plade på dørbladets anslagsside.

Anvendelse: Kan benyttes til alle typer anslagsdøre. (Ikke brandklassificeret og støjreduktion)

Øvrigt: Benyttes med fordel til yderdøre, hvor risikoen for fastfrysning mod gulv er stor med gummimateriale. Listens tætte børste former sig omkring ujævnheder og benyttes med fordel på døre uden bundstykke.

I disse tilfælde monteres børstetætningen, således at den slæber direkte mod gulvet. Kan kombineres med bundplade TPZ for at få frigang mod gulvet ved åbning og lukning.

Slæbeliste SL – S20 mfl

Bundstykker_13_dørsikring_københavn
Bundstykker_14_dørsikring_københavn
Fakta: Dobbelt, blød gummiliste monteret på dørbladets underside.
 

Anvendelse: Benyttes til døre i S30- og S40-serien (i kombination med bundplade med støjreduktion 38 dB)

Øvrigt: Listen benyttes i kombination med bundplade TPZ. Den ligger an mod bundpladen i lukket position og går fri fra gulvet ved åbning og lukning.

Indfældet tætningsbundstykke MTT

Bundstykker_19_dørsikring_københavn
Bundstykker_20_dørsikring_københavn
Fakta: Mekanisk tætningsbundstykke fremstillet i aluminium med tætning i silikone. Monteres indfældet i dørbladets underkant.
 

Anvendelse: Kan benyttes til S30, S33 og S43. Brandklassificering op til 60 minutter samt brandgastæthedsklasserne Sa og S200. Lydreduktion op til 44 dB (i kombination med udvendigt monteret tætningsliste 48 dB).

Øvrigt: Tætningsbundstykket skal benyttes direkte mod gulv, hvilket kræver, at gulvoverfladen er jævn. Tætningsbundstykket vipper op i dørbladet, når døren er åben, og bundstykket går da frit af gulvet. Når døren lukkes, trykkes silikonelisten ned mod gulvet og tætner.

Ingen glasåbninger fundet, der passer til dette produkt

En tandemdør, i lydreduktion 53 dB, er en kombination af to dørtyper og en almindelig løsning i f.eks. lejligheder med åben planløsning, hvor kravene til lydisolering er høje.
 

Dalocs døre i tandemudførelse i lydreduktion 53 dB opfylder også kravene til brand- og indbrudsklassificering, afhængigt af hvilke dørtyper der kombineres. Den ydre dør kan være en branddør S30 eller en sikkerhedsdør S33/S43/D43/Y43/S44, mens inderdøren er en trædør T21 eller en branddør S30.

Som standard leveres den ydre dør med en hvidmalet karm 41 med fast gerigt på hængselsiden eller med karm 42 uden gerigt. Den indvendige dør leveres med træ- eller stålkarm. Mellem karmene findes et støjabsorberende materiale.

For at tandemdøren skal kunne monteres på korrekt vis skal vægtykkelsen vare 235mm når inderdøren monteres med stålkarm og 229mm når inderdøren monteres med trækarm. Forhør dig hos Daloc, hvis der skal benyttes andre vægtykkelser!

tandemdorr_bild1
tandemdorr_bild2
tandemdorr_bild3

S30/S30, S33/S30, S43/S30
D43/S30, Y43/S30, S44/S30

tandemdorr_bild4

S30/T21, S33/T21, S43/T21
S30/T21, S33/T21, S43/T21